- ناموجود
کتاب شرح کشف المراد از علی محمدی
تعداد صفحه:500
اعتماد شما به سایت پند بوک بزرگ ترین افتخار مجموعه است.
ارسال از طریق پست پیشتاز و یا تیپاکس امکان پذیر می باشد .
امکان برگشت وجه در صورت عدم رضایت وجود دارد.
شرح کشف المراد اثر علی محمّدی خراسانی (متولد ۱۳۳۷ش) است که در آن، کتاب «کشف المراد» نوشته علامه حلی را از زبان عربی به فارسی ترجمه و شرح کرده است. «کشف المراد» نیز شرحی بر کتاب «تجرید الاعتقاد» نوشته خواجه نصیرالدین طوسی (طوس ۵۷۹-۶۵۳ش، بغداد) است.
درباره این ترجمه و شرح چند نکته گفتنی است:
مترجم و شارح محترم فقط بخش دوم کتاب، یعنی قسمت الهیات بالمعنی الاخص را ترجمه و شرح کرده است.
شارح در مقدمهاش – که آن را در تاریخ اول رمضان ۱۴۱۰ق، نوشته – یادآور شده است: «… نوشتارى که پیش روى شماست، شرحى بر کتاب ارزشمند «کشف المراد فی شرح تجرید الاعتقاد» است که به دنبال چند دوره تدریس به چاپ رسیده و در اختیار خوانندگان محترم قرار مىگیرد. از آنجا که مطالب کتاب کاملا فنى بوده و در قالبهاى علمى و با شیوههاى منطق ارسطویى عرضه شده، لذا استفاده از آن براى مبتدیان جدّا مشکل بود. بر این اساس شارح کتاب مصمّم شد که راه وسط را برگزیده و با عباراتى که نه خیلى اصطلاحى و علمى و نه خیلى عامیانه باشد، به حل معضلات و مشکلات متن بپردازد؛ به امید اینکه در مرحله اول براى طلاب علوم دینیه و دانشجویان دانشگاهها و در مرحله بعد براى هر کسى که با کتاب و مطالعه سروکار دارد سودمند واقع شود و ذخیرهاى براى یوم المعاد باشد… محور اصلى مباحث کتاب، راجع به الهیات و ماوراءالطبیعه است و روىهمرفته دو بخش دارد: الف)- بخش امور عامّه یا الهیات بالمعنى الاعم، که درباره وجود و ماهیت و احکام آن دو گفتگو مىکند؛ ب)- بخش الهیات بالمعنى الاخص، که راجع به اصول اعتقادى بحث مىکند و ما تنها این بخش را شرح کردهایم. بنده معتقد هستم که جامعترین کتاب کلامى که شایسته درس و بحث در حوزهها و دانشگاههاست همین کتاب است و بر همین اساس به شرح آن اقدام کردم».
شارح در آغاز کتابش قبل از شروع به شرح مطالب کتاب کشف المراد، مقدمهای علمی آورده و در آن شش مطلب را بیان کرده و از جمله به هدف از خلقت پرداخته و هدفدارى جهان و انسان را توضیح داده و ضرورت شناخت اصول دین و فواید آن را بیان کرده است.
شارح، متن عربی کشف المراد را در کتاب حاضر نیاورده و به ترجمه و شرح فارسی اکتفا کرده است.
شارح، مخاطبش را عموم دانشجویان و طلاب علوم اسلامی قرار داده و به همین جهت کوشیده مطالب را به زبان ساده و بهدور از اصطلاحات پیچیده شرح دهد و همچنین از اشعار فارسی و گاه عربی برای توضیح مباحث بهره برده است.
احتمالا با این موارد هم علاقمند باشید